Cursus
Behandelplannen bespreken

Cursusdatum en tijden
kunt zich alvast vóór inschrijven voor de volgende cursus. Wanneer er nieuwe data bekend zijn zullen wij contact met u opnemen.

Inhoud van de cursus
Het bespreken van behandelplannen in de breedste zin; van betand versus onbetand tot gemutileerde dentities. Alles mag en alles kan. De docent deelt meer dan 40 jaar tandheelkundige ervaring en kennis met de cursist.

Algemeen
Goedegebuure tandtechniek is in het kader van de nascholingscursussen ‘College door Collega’s alweer aan haar 18e cursus gebitsslijtage bezig. Het is een gecombineerde  theoretisch/klinische cursus die we twee keer per jaar proberen te organiseren en die nog steeds veel enthousiasme bij de cursisten oogst. Tijdens die ‘slijtagecursussen’ is ons meerdere malen het verzoek gedaan aan om een cursus te organiseren op het gebied van diagnostiek en casuïstiek in het algemeen; het bespreken van behandelplannen dus. De grote kracht van het bespreken van patiënten in een kleine groep is dat iedereen van elkaar leert; je leert van elkaar en je leert van elkaars plannen, standpunten en ervaringen.

Docent
Nittert Postema

CV van de docent
Na de HBS-B werd de tandheelkundige opleiding genoten in Utrecht van 1962 tot 1969. Eind 1969 werd een praktijk gestart in Amsterdam, parttime. In deze praktijk is hij werkzaam geweest van 1969 tot 1986.Mede onder zijn leiding is die praktijk later uitgegroeid tot een tandartsen-groepspraktijk. Naast de parttime praktijk was hij werkzaam aan de R.U. te Utrecht bij de afdeling Volledige Prothese, voor het studiejaar 1969-1970. Na de zomer 1970 werd de aanstelling in Utrecht geruild voor een parttime aanstelling aan de Vrije Universiteit, aan de afdeling Volledige Prothese van 1970 tot en met 1974. Vanaf 1976 was hij parttime werkzaam bij de Bijzondere Tandheelkunde georganiseerd door de ATZ klinieken te Amsterdam. Vanaf 1986 tot 1997 was hij fulltime werkzaam als Hoofd Bijzondere Tandheelkunde aan de KUN te Nijmegen binnen de vakgroep VP-MFP. Vanaf 1997 tot eind 2000 als Hoofd van het zelfstandige CBT te Nijmegen. Vanaf 2000 tot heden fulltime Bijzondere Tandheelkunde als Chef de Clinique van het CBT.Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar patiëntenbehandeling betreffende de volledige prothese, de implantologie, de gemutileerde dentitie ( opbouw en afbouw) en de totale rehabilitatie. Adhesieve technieken en implantologie hebben zijn tandheelkundig handelen totaal veranderd en nog leuker gemaakt. Tevens behandelt hij als tandarts-gnatholoog TMD patiënten. De uitgebreide diagnostiek (de Bio,Psycho,Sociale Anamnese) en behandelplanning nemen dan ook een voorname plaats in.Hij geeft al 29 jaren klinische cursussen volledige prothese, overkappings prothesen op natuurlijke elementen en op implantaten. Ook geeft hij regelmatig cursussen over diagnostiek en behandelplanning van de gemutileerde dentitie.

Leerdoelen
Het ontwikkelen van een tandheelkundige visie om doordachte behandelplannen te maken. In een kleine groep leren van elkaar, elkaars plannen en van de docent.

Doelgroep
Tandartsen algemeen practici

Wat wordt van de cursist verwacht
De cursist selecteert uit eigen bestand twee patiënten casus waarvan één de 1e casus, en de andere de reservecasus is die hij tijdens de cursus bespreekt. De 1e casus wordt door de cursist aan de docent en aan de groep gepresenteerd. De 2e (reserve)casus wordt besproken als daar in het programma nog ruimte voor is. Wat neemt de cursist mee: studiemodellen in artikulator, een extra set modellen die niet in artikulator gemonteerd zijn, medische anamnese, wensen en klachten van de patiënt, kleurenfoto’s, een basale kleurbepaling, röntgenfoto’s (OPT of solo’s) eventueel het geheel gepresenteerd in een PowerPoint presentatie.

Cursusniveau
Geschikt voor elke algemeen practicus met enige praktijkervaring die wekelijks patiënten behandelt.

Onderwijsvorm
Hoorcollege, zeer praktijk gericht

Aantal deelnemers
Minimaal 4 en maximaal 7 personen

Locatie en kosten
De cursus vindt plaats in de cursusruimte van Goedegebuure tandtechniek, Reehorsterweg 25, 6717 LD Ede. Uw bijdrage voor deze cursus bedraagt  € 195,– inclusief f&b.

Inschrijven
Inschrijven doet u hier. De datum voor inschrijving sluit één maand voor de cursusdatum.

Tenslotte
De cursus zal door het gemaximeerde aantal cursisten een zeer interactief en praktijk gericht karakter hebben. De cursus heeft een Q-certificering en levert u 6 punten op voor het kwaliteitsregister tandartsen. U ontvangt na afloop van de cursus het certificaat. Wij behouden ons het recht voor om bij gebrek aan deelname de cursus te annuleren.