Naam van de cursus
De endo kroon – wanneer de bodem in zicht komt

Inhoud van de cursus

Deze cursus leert u over de prognose van een endodontisch behandeld element en wat de prognose van de restauratie zal zijn. Ook zult u op de hoogte worden gebracht van de evidence rondom endokronen, de contra-indicaties en zullen er klinische tips en tricks worden gedeeld. Tijdens het tweede deel van het college zult u zelf aan de slag gaan om een endokroon te vervaardigen van Estenia composiet.

De cursus kent een gedeelte hands-on, maar uiteraard zal ook uitgebreid worden ingegaan op tandtechnische aspecten en materialen achter deze restauratieve voorziening.

Er valt deze cursus ruim voldoende te bespreken en informatie te delen. Trefwoorden: behoud/extractie/cariësrisico/probleemkiezen/ouder wordende patiënt met eigen dentitie / parodontale randvoorwaarden / furcatie / prognose endo / parafunctie minimaal invasief / einde restauratieve cyclus / valse ferrule / endo zonderstift / adhesiefwerken cofferdam / teflontape / UPTcode / glaskeramiek / immediate dentin sealing / hybride keramiek / interne of externe ferrule / kroonverlenging / inside the box / laterale krachten / occlusie / articulatie / diagnose / butt margin / vlakke knobbelhellingen / tijdelijke voorziening

Docent

Dr. Maurits de Kuijper – CV

Cursusdatum en tijden

Woensdag 23 maart 2022 van 13.30 tot 21.00 (3e)

Aantal PE punten

5,5

Leerdoelen
Na afloop van deze cursus weet u wanneer een endokroon geïndiceerd is en wat de voor- en nadelen van deze behandelmethode zijn en weet u wat de verschillende stappen zijn voor het adhesief cementeren van een indirecte restauratie van glaskeramiek.

Doelgroep
Tandartsen algemeen practici

Cursusniveau
Geschikt voor elke algemeen practicus die dagelijks patiënten behandelt

Studielast

Voor deze cursus geldt geen extra studielast buiten de genoemde cursusdag

Onderwijsvorm
Hoorcollege, praktische tandtechnische training – werken met indirect composiet

Aantal deelnemers 
Minimaal 6, maximaal 10

Locatie en kosten 

Het college vindt plaats in de cursusruimte van Goedegebuure tandtechniek, Reehorsterweg 25, 6717 LD Ede. De kosten van deze cursus bedragen € 395,– incl btw.

Inschrijven

Inschrijven, doet u hier

Tenslotte

Goedegebuure tandtechniek streeft er naar om regelmatig nieuwe cursussen aan te bieden waarin tandheelkunde en tandtechniek hand in hand gaan. College door Collega’s is ontstaan vanuit de gedachte dat het goed is en plezier geeft om van elkaar te leren. De cursist leert van de docent (= een collega tandarts) én van de groep collega’s en omgekeerd. Iedereen leert dus in zo’n kleine interactieve groep van elkaar. In deze cursus is tevens een hands-on gedeelte opgenomen. De cursus zal door het gemaximeerde aantal cursisten een zeer interactief karakter hebben. De cursus is geaccrediteerd en uw deelname wordt geregistreerd bij het kwaliteitsregister tandartsen. U ontvangt na afloop van de cursus het certificaat. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 deelnemers de cursus te annuleren.

Betalen en annuleren 
De cursist dient de cursus kosten per omgaande te voldoen wanneer de officiële schriftelijke bevestiging ontvangen is. Mocht de cursist willen annuleren dan kan dat tot 6 weken voor aanvang van de cursus. Het bedrag wordt dan volledig terug gestort. Mocht de annulering niet op tijd gedaan worden vervalt het recht op terugbetaling van het cursusgeld.