Naam van de cursus
‘Splint therapie in de algemene praktijk, college en practicum’

Inhoud van de cursus

Deze cursus leert u hoe u een goed passende, splint vervaardigt. Een splint die in één keer past en aangenaam draagt. Sterker nog, u krijgt na afloop van de cursus uw eigen splint toegestuurd, zodat u zelf kunt ervaren hoe een goede splint “voelt”. De cursus kent een groot deel hands-on, maar uiteraard zal ook uitgebreid worden ingegaan op de “evidence” achter splinttherapie.

Op deze dag speelt occlusie, articulatie en (het vastleggen van) Centrale Relatie een dominante rol. U leert alles wat u zou moeten weten over occlusie en articulatie en de rol van het dagelijks functioneren van het gebit. In het hands-on gedeelte krijgt u praktische training gericht op het deprogrammeren van de kauwmusculatuur en het vastleggen van de Centrale Relatie.

Docent

Dr. James J.R. Huddleston Slater – CV

Cursusdata en tijden (cursus van 2 dagdelen op 1 dag)

24e – Zaterdag 25 mei 2024 van 9.30 tot 16.30.

25e – Zaterdag 2 november 2024 van 9.30 tot 16.30.

Aantal PE punten

Het totaal aantal PE punten voor deze cursus betreft: 6,5

Leerdoelen
Na afloop van de cursus heeft de cursist inzicht en vaardigheid ontwikkeld om op een voorspelbare en verantwoorde wijze een splint voor een patiënt te kunnen vervaardigen.

Doelgroep
Tandartsen algemeen practici

Voor de cursusdag neemt de cursist mee 
Een set recente gebitsmodellen van u zelf, vervaardigd in stone gips of geprint in kunststof.

Cursusniveau
Geschikt voor elke algemeen practicus die dagelijks patiënten behandelt.

Studielast

Voor deze cursus geldt geen extra studielast buiten de genoemde cursusdagen en -duur en de hierboven genoemde voorbereiding.

Onderwijsvorm
Hoorcollege, praktische training (Centrale Relatie registratie)

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8

Locatie en kosten 

Het college vindt plaats in de cursusruimte van Goedegebuure tandtechniek, Reehorsterweg 25, 6717 LD Ede, het practicum in de behandelkamers van Ede Mondzorg, Reehorsterweg 23 in Ede. De kosten van deze cursus bedragen € 345,– incl btw.

Inschrijven
Doet u hier

Tenslotte
De cursus zal door het gemaximeerde aantal cursisten een zeer interactief en praktisch karakter hebben. De cursus is geaccrediteerd en uw deelname wordt geregistreerd bij het kwaliteitsregister tandartsen. U ontvangt na afloop van de cursus het certificaat en enige tijd na de cursus wordt een hardflex splint splint afgeleverd die voor de cursist vervaardigd is. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij minder dan 4 deelnemers de cursus te annuleren.

Betalen en annuleren
De cursist dient de cursus kosten per omgaande te voldoen wanneer de officiële schriftelijke bevestiging ontvangen is. Mocht de cursist willen annuleren dan kan dat tot 6 weken voor aanvang van de cursus. Het bedrag wordt dan volledig terug gestort. Mocht de annulering niet op tijd gedaan worden , vervalt het recht op terugbetaling van het cursusgeld.